nceki balk :: Sonraki balk |
Yazar |
Mesaj |
myefsane
Kayt: 03 Arl 2006 Mesajlar: 2240
|
Tarih: Sal Eyl 02, 2008 10:54 am Mesaj konusu: |
|
|
Sen Bu Kitabý Okumamýþsýn
Bir baba kýzýna kitap okuma alýþkanlýðý kazandýrabilmek için ödül vermek istemiþ ve: "Kýzým, eðer sana verdiðim þu kitabý
bitirirsen 20 milyon lira vereceðim." demiþ. Bu teklif çocuðun çok hoþuna gitmiþ ama kitap okumayla da pek arasý yokmuþ. O nedenle "En iyisi ben bu kitabýn öze-tini kütüphaneden araþtýrýp bulayým, onu iyice ezberleyeyim, babam okudun mu diye sorunca da o özeti anlatýrým." diye düþünmüþ.
Ve çocuk gitmiþ, kütüphaneden babasýnýn okumasý için verdiði kitabýn özetini bulmuþ. Ýki sayfalýk bu özeti iyi bir þekilde öðrenmiþ. Tabi babasý anlamasýn diye bir hafta da beklemiþ. Bir hafta sonra "Babacýðým ben kitabý okudum, ödülümü verir misin?" diye sormuþ. Babasý kýzýndan kitapta geçen konuyu anlatmasýný istemiþ. Ve çocuk güzel bir þekilde konuyu anlatmýþ. Ardýndan tekrar ödülünü istemiþ babasýndan. Ama babasý hiç beklemediði bir tepki vermiþ ve kýzýna "Sen bu kitabý okumamýþsýn, beni kandýrýyorsun. Çünkü eðer okusaydýn kitabýn içine koyduðum 20 milyon lirayý bulurdun!" |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
Kayt: 24 Oca 2007 Mesajlar: 1289
|
Tarih: Sal Eyl 02, 2008 11:04 am Mesaj konusu: |
|
|
Güzelmiþ aklý sýra babasýný kandýracak.Sakýn siz öyle yapmayýn.... _________________ HH |
|
Baa dn |
|
 |
guldengencan
Kayt: 13 ub 2008 Mesajlar: 1230
|
Tarih: Sal Eyl 02, 2008 6:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
bencede adam en güzelini yapmýþ _________________ SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen |
|
Baa dn |
|
 |
harbi_kiz
Kayt: 27 Arl 2007 Mesajlar: 179
|
Tarih: Sal Eyl 02, 2008 6:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok güzeldi ya çok zeki adam |
|
Baa dn |
|
 |
ahmetyuce
Kayt: 24 Arl 2007 Mesajlar: 494
|
Tarih: r Eyl 03, 2008 9:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
kimse baþkasýný kandýrdýðýný sanmasýn kandýran kendini kandýrýr doðru olsa gerçekten güzel þeyler keþfeder kazananlar doðrulukdan kazanýr dalavera kara düzen insaný zirveden en aþaða indirir |
|
Baa dn |
|
 |
guldengencan
Kayt: 13 ub 2008 Mesajlar: 1230
|
Tarih: Pr Eyl 04, 2008 11:03 am Mesaj konusu: |
|
|
Alnt: | ahmetyuce yazdý:
kimse baþkasýný kandýrdýðýný sanmasýn kandýran kendini kandýrýr doðru olsa gerçekten güzel þeyler keþfeder kazananlar doðrulukdan kazanýr dalavera kara düzen insaný zirveden en aþaða indirir |
gerçekten söylediklerinize katýlýyorum _________________ SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
Kayt: 24 Oca 2007 Mesajlar: 1289
|
Tarih: Pr Eyl 04, 2008 11:08 am Mesaj konusu: |
|
|
ahmetyüce söyledikleriniz çok doðru bu güzel yorum için teþekkürler... _________________ HH |
|
Baa dn |
|
 |
|