nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
TEKKE Osman

Kayt: 26 Au 2006

MesajTarih: Cmt Ekm 20, 2007 8:26 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ýhsan eden ihsan görür
Kýyamet günü bir müslümanýn hesabý görülüyor, günah sevap tarafý tam denk geliyor. Melekler her þeyi bilen Allahü teâlâya arz ediyorlar, (Ya Rabbi ne yapalým diyorlar, günahý sevabý tam denk geldi.) Allahü teâlâ (Gitsin akrabalarýndan bir sevap alsýn) buyuruyor.

Müslüman hemen akrabalarýna gider, çok küçük bir sevap ister, yalvarýr. Vermezler. Biz kendimizden korkuyoruz derler. Müslüman boynu bükük gelir, bulamadým der. O zaman Allahü teâlâ buyurur ki; (Benim için sevdiði bir din kardeþine gidip istesin). Müslüman, hemen Allah için sevdiði bir din kardeþine gider, durumu anlatýr, çok küçük bir sevabýný ver, zor durumdayým der. O müslüman da (çok az da ne demek, sana bütün sevaplarýmý hediye ettim) der. Müslüman hemen sevinerek gelir, sevaplarý verir ve Cennetlik olur.

Yalnýz melekler merak eder, Ya Rabbi derler, buna sevaplarýnýn hepsini hediye eden müslüman ne olacak, hiç sevabý kalmadý derler. Allahü teâlâ (Ben ondan daha cömerdim, onu da Cennetime götürün) buyurur.
Lakin;
Bir lafa bakarým laf mý diye,
Bir de söyleyene bakarým adam mý diye"[/center]

[center]http://osmanmobilya1970.spaces.live.com/
[/center]
[center]http://mobilyaosman.blogspot.com/[/center]

[center][/center]
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz