RE: Güzel Köyümüz
Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki  

nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
sahina61

Kayt: 24 Oca 2007

MesajTarih: Sal Ekm 16, 2007 7:22 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Bayramda havalarýn güzel olmasý yakýn çevrede oturan köylülerimiz bayram münasebeti nedeniyle köylere akýn etmiþlerdi.
Havalar güzel olur da yaylaya çýkýlmaz mý. Arabasý olam mangal takýmýný alýp yayla yolunu tutmuþ güz bayram günü yaylanýn tadýný çýkarmýþlardý...

En son sahina61 tarafndan r Nis 30, 2008 10:32 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
sahina61

MesajTarih: Cmt Ekm 20, 2007 9:58 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Kukarlar yolunda ilerlerken, önümüzden bir kadýn ilerliyordu.Boyu kýsa, teyze zannetmiþtik.Fakat kendisine doðru yaklaþýnca yaþlý bir nine olduðunu gördük
Yanýna gelince nasýlsýnýz iyi mi siniz ile baþlayan konuþma yaþa gelmiþti. Yaþlý nineye yaþýný soruyom, nerden bileyim yüz diyorlar ama ben bilmiyorum. Peki nüfus cüzdanýný yok mu? Yook, öyle þeylerle ben nasýl uðraþayým diyor. Velhasýl tam olarak yaþýný öðrenemiyoz.
Köyümüzün halký yüz yaþýnda dediði nine, guniyalarda ineði varmýþ, onu yedirmek için yola erkenden çýkmýþtý. Daha dün oradayken bugünde guniyalara gidiyordu.Yaþlý ninenin arkasýnda küçük bi de yük vardý. Maþallah ki bu saðlýk bu heves nereden geliyor.
Yaþ 70 iþ bitmiþ diyenler yanýlýyor. O söz yan gelip yatanlar için geçerlidir. Bizim köyün insanlarý neden hala genç gibi duruyor?...

sahina61

MesajTarih: Cmt Ksm 03, 2007 11:36 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Bayramda Cuma namazýna hanza camisine gitmiþtim. Dönerken ise çok hoþuma giden bir þey olmuþtu. Yolda yavaþ adýmlarla, ikisinin de ellerinde baston vardý. Selam vererek bayramlarýný tebrik etmiþtim. Ardýndan hal hatýrlarýný sormuþtum. Yaþlý olan amcalara yaþlarýný sormuþtum. Biri 76 diðeri ise 84 demiþti. Yaþlý amcalar, Bayram nedeniyle kabristan ziyaretine gidiyorlardý. Allah ömürlerini uzun eylesin…
sahina61

MesajTarih: r Ksm 07, 2007 5:43 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

4-5 sene sonra bu yaz ilk defa 25 gün kadar köyde kaldým. Köyde durduðunda boþ durmak olmuyor. Hangi mevsim olursa ona göre iþ vardý.
Ýnsan biraz köyde olunca burada kalanlarýn nasýl yaþam sürdürdüðünü anlýyor. Yazýn çayýr, güzün yaprak belleme, kýþ mýsýr soyma, ilkbahar kazma… Buradakiler dört mevsim çalýyor. Biz biraz çalýþýnca hemen yoruldum diyoz, peki burada yaþayanlar ne yapsýn. Onlar ne desin…

sahina61

MesajTarih: Cmt Ksm 24, 2007 11:17 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Holaysa ve holysaya yönünü çeviren herkese merhaba
Köyümüz ve yaylalarýmýz baðrýnda büyüttüðü, Dünyaya saldýðý herkese sesleniyor;
Köyünü ve köylünü sakýn unutma sende unutulursun.
Köyümüzün engüzel yaný doðal ve dengeli beslenil diðinde insani ni çok saðlklý yaþamasini saðlar.
Babam askerde üþüttü ve zehirli astim ve tifo hastalýðýna yakalanmýþ.
komaya düþen babamý moral tedavisi hava deðiþimi tesellisi için köye gönderildi.
Umut olmayan babama , memleketine biryayla kiralarsan orda belki iyileþirsin dediler.
ksilaniya getirilen babama yatma rahatlýðý verilmedi. Hemen sýðýrlarý bekleye gönderilir. Doru durüst beslenemeyen babam , sabah akþam en iyi sýðýrý keþfeder direk memesinden gizli süt emer
onbeþgünde dipdiri olan babam askere dönünce doktor ve birliðindekiler þaþirir , biz senden umudu kesmiþtik sen ne yaptý dediler. babamda olup biteni anlatýr. yaþlý biri olan doktoru not alýr, tedavinin geliþmemiþ olduðu o dönem de herkese tavsiye etmiþ, babamada memleketinin kiymetini iyi bilin yoksa ihanetin faturasini acý ödersiniz dedi. Halen 85 yaþýnda olan babam yapýlan çekaplarda tahlilleri doktorlarý þaþýrtýyor.
Memleketten herkese saðlýk ve mutluluklar.

ÝSHAK OKUTAN
HOLAYSA KÖYÜ NEMARÝNA CAMÝÝ ÝMAMÝ
ishak_hoca

Kayt: 27 Au 2007

MesajTarih: Cmt Ksm 24, 2007 1:25 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ramazan bayramýnda gurbetten memlekete rekor Bayramlaþma heyecaný yaþadýk.
Bu heyecaný bize yaþatan Deðerli gurbet çilerimizi kutlar,Dünyada ve ukbada en ilgi gören mutlu kiþiler olmamýzý ellah nasýp eylesin, HATTA Peygamberimiz , yerdekilre ilgi gösterinki yerde ve göktekilerin ilgisine mazhar olasinýz hadis ine mevlam nail eylesin. Daha nice çoþkulu bayram ve ziyaret lere köyümüzü ve köylümüzü doymasýný dilerým.
holaysadan Dünyaya selamlar ve mutluluklar.
ÝSHAK OKUTAN
HOLAYSA KÖYÜ NEMARÝNA CAMÝÝ ÝMAMÝ
*flower**flower**flower**flower**flower**flower**flower**flower**flow
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
sahina61

MesajTarih: Cmt Ksm 24, 2007 4:16 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Evet hocam bu bayramlaþmada gerçektende bayaðý kalabalýktý.Bunda en büyük etken havalarýn güzel olmasýydý...
sahina61

MesajTarih: r Oca 02, 2008 4:36 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Memleketimizden uzak bir yerdeyiz.Köyde olan bir yesilalan.net üyesi bizi köyümüz hakkýnda bilgilendirise sevinirim.Hem benim için hem de köyümüzün hasreti çekenler için iyi olur.Ýlgililere...
ishak_hoca

MesajTarih: r Oca 02, 2008 10:14 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Köyümüzde iklim deðiþti deðerli hemþeriler.

Ocak ayýna girdik hala kar sanki baharda süpriz kar yaðmasý gibi,
sadece beyazlar kaðýt gibi yere yapiþir adeta bazi yerler buz pisti gibi,
hiç bir yerde karyok kofonokseya köprüsü araba ve yayalara kontrolu zor korkulu geçiþ oluþturuyor,
arazili arabalar bile zikzak çiziyor.
allah cümlemizi e kaza ve krkudan emin hayat nasýp eylesin.

En son ishak_hoca tarafndan r Oca 02, 2008 10:32 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
sahina61

MesajTarih: Pr Oca 03, 2008 8:37 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Amin hocam, bilgilendirdiðiz için teþekkürler...

En son sahina61 tarafndan Pr Oca 03, 2008 8:38 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
myefsane

Kayt: 03 Arl 2006

MesajTarih: Pr Oca 03, 2008 1:37 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

hocama katýlýyorum deðirmenin suyunun ne kadar azaldýðýný gören yada dikaktini çeken var mý? Herþeyin hayýrlýsý
Baa dn
sahina61

MesajTarih: Cum ub 15, 2008 11:28 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Güzel köyümüzden ayrýlmak ne kadar zor geliyor deðil mi? O güzelim yeþilliklerden uzak kalmak.Ýnsana memleketinden ayrý kalmak o kadar derinden etkiliyor ki.Köyümüzden, baþka bir þehire, baþka bir ortama girmek, çeþit çeþit insanlarla tanýþmak.Ýster istemez boynumuz bükük ayrýlýyoruz, köyümüzden.
Böyle buruk ayrýlma oluyor, ama bununda bir amacý var.Yýl boyunca anasýndan babasýndan uzak, inþaat iþçisi olarak, kimi öðrenci olarak, kimi memur olarak, kimi de geri dönmemek üzere ayrýlýyor köyünden.Yýl boyunca baþta ana hasreti olmak üzere, memleket özleniyor. Ýþte memleket hasretini bir nebze olsa köyümüzün sitesi tarafýndan gideriliyor.Ýþte bu hazýr hizmet de ayaðýmýza kadar geliyor.
Memleketten uzak olduðunuzdan, içinizde nasýl fýrtýnalar kopuyor, nasýl üzülüyürsunuz,içiniz nasýl kan aðlýyor dimi.Elime bir fýrsat geçsede bi görüp gelsem diyorsunuz.Ama iþiniz size izin vermiyor...
Saygýlarýmla...

En son sahina61 tarafndan Cum ub 15, 2008 11:30 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
ishak_hoca

MesajTarih: Cum ub 15, 2008 9:16 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Bütün Peygambelere olduðu gibi ,
Resulullah s a v de Hicret ederken medineye ,Mekkeden çýkarken;
'' Ah ana vataným ey kutsal mekaným ben seni kolayýna terk etmezdým ama kader'' diye aðlayarak doðup büyüdüðü evini herþeyini brakarak a ayrýlmýþtýr.
Galiba memleketten uzak olmak daha iyi kýymetini bilmek demektýr
Ama holaysaya olanda çýkan insanlarin kýymetini ve hasretini daha idrak ediyor.
Mevlam hasretlileri vuslatýna kavuþtursun.
Baa dn
ahmetyuce

Kayt: 24 Arl 2007

MesajTarih: Pzr ub 17, 2008 9:36 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

ÝNSANIN MEMLEKET GÝBÝSÝ YOK GERÇEKTEN ÖZLENÝYOR AMA SÝTETE DÝKKATÝMÝ ÇEKEN ÞU VAR ÜYE OLUPTA SÝTEYE HÝÇ BAKMAYAN ÇOK BEN ÝSTERÝMKÝ HERKES SÝTEYE GÝRSÝN AMA ÜYE ÇOK GÝRÝÞ AZ AMA BEN BIKMADAN DOLAÞIYORUM ÇOÇUKLUÐU KÖYDE GEÇEN KOLAY KOLAY VAZGECEMEZ AMA ATASI KÖYDEN CIKMIÞSA EVLAT TORUN FAZLA MERAK ETMEZ ALAY BÝLE EDER BURASI NEBÝÇÝM DÝYE YAÞAMAMIÞKÝ BEN ÝNEKLERÝN DPIÞKILARI ÜZERÝNDE TOP OYNADIÐIMI BÝLÝRÝM AMA ZEVKLE OYNADIM GÝNEDE OYNARIM BÝZ ORALARIN ÇOÇUÐUYUZ VAZGEÇEMEYÝZ KÖYE GÝTTÝÐÝM ZAMAN OKULUN YANI HEP AKLIMA GELÝR ORASI BÝZÝM BARNEBEU STATIMIZDI ORAYI GÖRÜNCE KENDÝMÝ ZOR TUTARIM ÞU ANDA AKLIMA ÇÝÞONATA GELDÝ BAYRAMLARDA MAÇ YAPTIÐIMIZ YER CESETÝMÝZ UZAKLARDA AMA RUHUMUZ HEP ORALARDA DOLANIP DURUR ÞUAN BÝLE ÇOÇUKLUÐUMDA GÝTTÝÐÝM CAMÝLER AKLIMA GELDÝ ASLINDA BÝZLER BENLÝÐÝMÝZÝ KÖYÜMÜZE BORÇLUYUZ SELAMLAR
Baa dn
ahmetyuce

Kayt: 24 Arl 2007

MesajTarih: Pzr ub 17, 2008 9:36 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

ÝNSANIN MEMLEKET GÝBÝSÝ YOK GERÇEKTEN ÖZLENÝYOR AMA SÝTETE DÝKKATÝMÝ ÇEKEN ÞU VAR ÜYE OLUPTA SÝTEYE HÝÇ BAKMAYAN ÇOK BEN ÝSTERÝMKÝ HERKES SÝTEYE GÝRSÝN AMA ÜYE ÇOK GÝRÝÞ AZ AMA BEN BIKMADAN DOLAÞIYORUM ÇOÇUKLUÐU KÖYDE GEÇEN KOLAY KOLAY VAZGECEMEZ AMA ATASI KÖYDEN CIKMIÞSA EVLAT TORUN FAZLA MERAK ETMEZ ALAY BÝLE EDER BURASI NEBÝÇÝM DÝYE YAÞAMAMIÞKÝ BEN ÝNEKLERÝN DPIÞKILARI ÜZERÝNDE TOP OYNADIÐIMI BÝLÝRÝM AMA ZEVKLE OYNADIM GÝNEDE OYNARIM BÝZ ORALARIN ÇOÇUÐUYUZ VAZGEÇEMEYÝZ KÖYE GÝTTÝÐÝM ZAMAN OKULUN YANI HEP AKLIMA GELÝR ORASI BÝZÝM BARNEBEU STATIMIZDI ORAYI GÖRÜNCE KENDÝMÝ ZOR TUTARIM ÞU ANDA AKLIMA ÇÝÞONATA GELDÝ BAYRAMLARDA MAÇ YAPTIÐIMIZ YER CESETÝMÝZ UZAKLARDA AMA RUHUMUZ HEP ORALARDA DOLANIP DURUR ÞUAN BÝLE ÇOÇUKLUÐUMDA GÝTTÝÐÝM CAMÝLER AKLIMA GELDÝ ASLINDA BÝZLER BENLÝÐÝMÝZÝ KÖYÜMÜZE BORÇLUYUZ SELAMLAR
Baa dn
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Serbest Kürsü Tm zamanlar GMT
Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz