nceki balk :: Sonraki balk |
Yazar |
Mesaj |
safak035
Kayt: 17 Ksm 2006 Mesajlar: 752
|
Tarih: Sal Mar 18, 2008 2:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
ERZURUMLU
Erzurumlu harmanýný kaldýrmýþ, ekinini kurutuyormuþ. Öðleden sonra
gökyüzü kararmaya baþlamýþ..
'Allah'ým, ne olirsen ekinim gurumadan yagmurini yagdirma! '
'Allah'ým, birkaç gün daha yagmurini yagdirma, ne olirsen' diye
dualar edip durmuþ.
Ekini kurudu kuruyacak. Akþam üzeri, son yarým saatte bir yaðmur bir
boran.
Tüm ekini çürümüþ.
O hýrsla eve gelmiþ, Bir de bakmýþ ki; eþeði de yýldýrým çarpmýþ. Bu
olay Erzurumlunun içine oturmuþ ama bir þey de yapamamýþ.
Zaman geçmiþ, Ramazan ayý gelmiþ. Ýlk gün niyetlenmiþ Erzurumlu.
Ýftara tam yarým saat kala, bir sigara çýkartýp yakmýþ. Ýlk nefesini
þöyle bir güzelce çekmiþ ve gökyüzüne bakarak üflemiþ.
'Nasil? illet oliysen þimdi degil mi?' demiþ ve eklemiþ:
'Ölen eþþegi de gurbana saymazsam þerefsizim... :grin _________________ http://yorgun61.spaces.live.com/
[center] [/center]
En son safak035 tarafndan Pts Mar 24, 2008 6:08 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|
Baa dn |
|
 |
safak035
|
Tarih: Sal Mar 18, 2008 2:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
>Zamanýn birinde Erzurum'dan bir grup insan hacca gitmek için yola çýkmýþlar. Van'a gelmiþler.
> >Van'ýn bir köyünde konaklamaya karar vermiþler.
> >O köyün de imamý yokmuþ.Köylüler aralarýnda konuþmuþlar ve Erzurum'dan çýkýp hacca giden bu topluluktan birini imam yapmaya karar vermiþler.
> >Bu insanlar hacca gidiyorlarsa boþ insan deðillerdir diye düþünmüþler.
> >Nitekim tekliflerini içlerinden birisi kabul etmiþ. Her yýl 400 koyun verilecekmiþ imama.
> >Adam hacca gidip masraf yapacaðýma burada kalýp yalandan imamlýk yapar ve her yýl 400 koyun sahibi olurum diyerek iþe baþlamýþ.
> >Köylü camide toplanmýþ namaz kýlýnacak. Sayýn imam baþlamýþ namazý kýldýrmaya :
> >Erzurum'dan çýktým yola Van'da verdim mola 400 koyun verdiler bana, Allahuekber...
> >Bu günlerce ayný biçimde devam etmiþ. Köylü bu iþe biraz þaþýrmýþ ve konuþmuþlar aralarýnda :
> >Daha önceki imam mý yanlýþ kýldýrýyordu, yeni imam mi yanlýþ
> >kýldýrýyor? Bunu gidip Müftüye soralým.
> >Sayýn müftü has Trabzon'lu
> >Müftüye gelen halk her þeyi anlatmýþ. Müftü köylüye dönerek :
> >Siz þimdi hiç imama çaktýrmadan köyünüze dönün ve namaz vakti camide toplanýn ben de namaza geleceðim, diye emir verir.
> > Herkes köyüne döner ve namaz vakti cemaat camide toplanýr. Tabi ki Sayýn müftüde camidedir. Ýmam namazý kýldýrmaya baþlar.
> > Birinci rekat :
> >Erzurum'dan çýktým yola, Van'da verdim mola, 400 koyun verdiler bana, Allahuekber... der hoca.
> > Arkadan "öhö.. öhö!.." þeklinde bir ses duyulur. Ýmam yakalandým herhalde diye korkmaya baþlar.
> > Ýkinci rekatta sözlerinde biraz deðiþiklik yapar :
> >Erzurum'dan çýktým yola, Van'da verdim mola, 400 Koyun verdiler bana,yarýsý sana yarýsý bana... Allahuekber...
> > Namaz bitince köylü Müftüye dönerek "Ýmam efendi namazý doðru mu kýldýrýyor? diye sorar. Müftünün cevabý :
> > Haçen birinci rekatta biraz þaþirdi ama ikinci rekatta iþi düzeltti... :grin _________________ http://yorgun61.spaces.live.com/
[center] [/center] |
|
Baa dn |
|
 |
safak035
|
Tarih: Sal Mar 18, 2008 2:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dört Karadenizli ava çýkmaya karar verir. Yanlarýna avcýlýkla meþhur temeli de alýp giderler. Fazla gitmeden küçük bir delik görürler; Temel hemen baðýrýr:
*Uþaklar hemen yatýn bu bir tavþan deliði biraz sonra çýkar, çýkýnca hemen vurun oni.
Hak ketten biraz sonra bir tavþan çýkar ve vururlar. Devam ederler fazla gitmeden baþka bir delik. Temel:
*Uþaklar yatýn bu bir Tilki deliði biraz sonra çýkar. Çýkýnca vurun.
Bir süre sonra tilki çýkar onu da vururlar.
Avýn tadýný alan kafadarlar ava devam etmeye kararlýlar. Biraz daha yol alýrlar bir delik daha. Temel : *Uþaklar yatýn bu büyük bir ayýnýn inine benziyor. Çýkýnca hep beraber ateþ ederek vurun oni.
Fazla bir zaman geçmeden ayý çýkar. Onu da vururlar. Bu iþ çok hoþlarýna gitmeye baþladý. Devam...
Biraz daha gittikten sonra çok büyük bir delik görürler. Herkes temele bakar. Temel duraksar. Sonra *Uþaklar yatýn. Ne çýkacaðýný bilmiyorum; ama büyük bir þeye benziyor. Çýkýnca hep beraber ateþ ederek vurun oni.
Ertesi gün: Bütün gazetelerin baþlýklarý: Karadenizde beþ avcý trenin altýnda kalarak öldü& _________________ http://yorgun61.spaces.live.com/
[center] [/center] |
|
Baa dn |
|
 |
safak035
|
Tarih: Sal Mar 18, 2008 2:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bir köy çocuðu herþeyin satýldýðý þehrin en büyük markletinde iþe baþvurur....Patron sorar:
_daha önce hiç satýcýlýk yaptunmý?
_Evet köyümde...
_Ýyi . Baþlýyorsun
Ertesi akþam olur ve patron çocuðu karþýna alýr;
_Kaç saatýþ yaptýn
_Bir
_Ne birmi ? Diðerleri 20_30 satýþ yaptýlar,nasýl bir iþ?kaç dolar tuttu peki
_320bin 334 dolar
_Patron þaþýrýr
_Nasýl becerdin bunu
_Adama önce küçük boy bir olta sattým..Nerde balýk tutacaðýný sordum.Kýyýda deyince bir tekneye ihtiyacý olduðunu söledim..hemen aþaðý inip lüks bir yat sattým...Vosvosuyla bunu çekemeyeceðini söyleyince son model bir 4x4 bir jeep saattým
-Patron þaþkýnlýktan bayýlmak üzeredir
_Ne diyorsun ,bütün bunlarý bir küçük olta almaya gelen adama mý sattýn?
Çocuk cevap verir
_Yoo ,aslýnda karýsý için bir paket orkid istemiþti...Bende ona þöle dedim '' hafta sonun mahvolmuþ ,sen iyisimi balýða git......' _________________ http://yorgun61.spaces.live.com/
[center] [/center] |
|
Baa dn |
|
 |
ahmetyuce
Kayt: 24 Arl 2007 Mesajlar: 494
|
Tarih: Sal Mar 18, 2008 10:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
fýkralar çok güzeldi
temel birgün yoldan giderken lokantanýn camýnda yazý gördü ne yersen ye hesabý torununuz ödeyecek temel sevinmiþ ellerinioðuþturarak lokantaya girmiþ yemeðini güzelcene yemiþ lokandadan çýkarken garson hop beyefendi hesap temelde camý göstererek bak camda ne yazayý garsonda orasý öyle ama dedenin hesabý ne olacak demiþ |
|
Baa dn |
|
 |
MuR@T_ToSuN
Kayt: 03 Hzr 2006 Mesajlar: 527
|
Tarih: r Mar 19, 2008 9:31 am Mesaj konusu: |
|
|
tebriklerr*clap**clap* _________________
 |
|
Baa dn |
|
 |
safak035
|
|
Baa dn |
|
 |
ahmet tok
Kayt: 10 Eyl 2006 Mesajlar: 50
|
Tarih: Pzr Mar 23, 2008 8:51 am Mesaj konusu: |
|
|
abdul eline saðlýk kardeþim güzel olmuþ*clap* _________________ kendinizi pahalý sanmayýn ben sizin indirimli gününüzüde bilirim |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
Kayt: 24 Oca 2007 Mesajlar: 1289
|
Tarih: Pzr Mar 23, 2008 10:05 am Mesaj konusu: |
|
|
yorgun61 fýkralar için teþekkürler, güzeldiler... _________________ HH |
|
Baa dn |
|
 |
guldengencan
Kayt: 13 ub 2008 Mesajlar: 1230
|
Tarih: Pts Mar 24, 2008 10:01 am Mesaj konusu: |
|
|
gerçekten çok güzel fýkralar ellerine saðlýk _________________ SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen |
|
Baa dn |
|
 |
safak035
|
Tarih: Cmt Mar 29, 2008 6:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dursun, saatlerin geri alýnacaðýný duyunca, evdeki tüm saatleri toplayýp Saatçi Temel'e gider:
- Ula Temel, saatler geri alunacakmus, Biz de evdeki saatleri senden satin aldigimiz icin sana getirdik.
Bunlari geri alacaksun da.
Temel gayet kendinden emin:
- Oyle yagma yok. Ben de duydum ancak, sadece 1 saat geri alinacakmus. Bir tanesini alirim, gerisini almam......!*hilarious**hilarious* _________________ http://yorgun61.spaces.live.com/
[center] [/center] |
|
Baa dn |
|
 |
orhan_gnc
Kayt: 21 ub 2008 Mesajlar: 6 Konum: BALIKESÝR
|
Tarih: Pts Hzr 30, 2008 5:52 am Mesaj konusu: |
|
|
Fýkralar çok guzel ellerine saðlýk. _________________ [mail][mail][url][center][/center][img][url][mail][/mail][/url][/img][/url][/mail][/mail] |
|
Baa dn |
|
 |
safak035
|
Tarih: r Tem 02, 2008 8:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
elimizden geleni yapýyoruz beðendiðiniz için ben tþk ederim
_________________ http://yorgun61.spaces.live.com/