Yazı Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alaybey Karoğlu'nun Resim Sergisi
09 Nisan 2011 Cumartesi Saat 12:56
Çaykara’lı Ressam ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alaybey Karoğlu Ankara'da Resim sergisi açtı.

Doç. Dr. Alaybey Karoğlu Kimdir.

Doc.Dr.Alaybey Karoğlu 20.05.1961 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğdu, ilk ve Orta öğrenimini doğduğu yerde tamamladı (1978) . Aynı yıl Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünü kazandı.

1983 yılında mezun oldu. 1983 -1985 Milli Eğitim Bakanlığı Tunceli-Pertek Pınarlar Ortaokulu'nda Resim Öğretmenliği yaptı. 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Fakültesi Ağrı Eğitim Yüksekokulu'nda Resim Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Bu görevini 1988 yılına kadar sürdürdü. 1986 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Prof. Dr. Oluş Arık danışmanlığında 'Türk Resminde Eleştiri' konulu tezi ile Yüksek Lisans yaptı. 1988 -1990 yılları arasında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünde Resim Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Resim dalında Sanatta Yeterlilik belgesi aldı.

1990 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünün kurucu Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanlığı görevini sürdürdü. 1993 yılında askerlik görevini yaptı. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Sanat Tarihi Bilim Dalı'nda 'Türk Resminde Yeterlilik' konulu tezi ile Doktora diploması aldı. 5846 sayılı kanunla kurulan kısa adı GESAM olan Türkiye Güzel Sanatlar Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Üyesidir. Jüri üyelikleri yaptı. Üçü yurtdışı olmak üzere yurtiçinde 100'den fazla yarışmalı ve karma sergiye katıldı. Kişisel sergiler açtı. Resmi ve özel koleksiyonlar ile müzelerde eserleri bulunmaktadır.

Trabzon Çaykara ’lı Ressam ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alaybey Karoğlu’nun Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi Fahri Korutürk Sergi Salonunda 1 Nisan 2011 Cuma günü “Dünden Bugüne” Resim Sergisi açıldı. Sergi açılışında eski valiler, önemli bürokratlar kadar sanat dünyasının çok önemli isimleri bir araya geldi.

Sanat Tarihçisi Ressam Adnan Turani, Yazar Nihat Genç, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Tepecik, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrem Üyelerinden Prof. Dr. Hasan Pekmezci, eşi Ressam Şükran Pekmezci, Prof. Dr. Zafer Gençaydın, Doç. Dr. Meliha Elgin, Doç. Dr. Osman Altıntaş gibi daha adına sayamadığımız birçok sanatçı ve akademisyen katıldı

Sergide resimlerle ilgi düşüncelerini dile getiren Prof. Dr. Adnan Turani, “ bu bir devrimdir, resimlerin birçoğu fevkalede soyut resmin çok değerli örnekleridir” açıklamasını yaparken, bu sergi kataloğunda Alaybey’in resimlerini değerlendiren Prof. Hasan Pekmezci ise ritmik devingen fırça vuruşlarıyla, olmazsa olmaz mavi çeşitleriyle çarpıcı, hareketli yaşadığı coğrafyanın ruhunu yansıtan hümanist kişiliğinin resimlerine yansıması olarak belirtmektedir.


Onun resminin tuval gerisinde kalan hikâyesi, yaşanmışlığı, hayallerinin izdüşümü olarak tuvaline yansıdığında zengin bir plastik yapı, entelektüel birikimi ile birleştiğinde kendine özgü bir estetiği de beraberinde getirir. Bu resimlere, Çağdaş dünyanın soyutlamaya yönelik lirik anlatımı olarak bakıldığında, öznel bir estetiği de içinde barındırdığını söylemek ve resimlerinin estetiğinin en az plastik yapıları kadar ön planda olduğunu vurgulamak sanırım yerinde bir saptama olacaktır.


Bu haber toplam 6870 defa okundu.
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
ŞAİRLERİMİZ
SİTE ANKET
Köyümüzün Öncelikli en önemli sorunu sizce nedir?
Yollar
Cenaze Morgu
Çöp
Kanalizasyon
Şadırvan ve Ortak Tuvaletler
Künye . Reklam . İletişim . RSS   Copyright © 2025 Yeşilalan(Holaysa) Köyü Tanıtım Sitesi
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım & Tasarım : Mahmut ÖZDEMİR