Yazı Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sizden gelen
sizdengelen@gmail.com
Teşekkürler TFF
22 Ağustos 2011 Pazartesi Saat 09:15

 

Temmuz ayından beri her gün şike iddialarının konuşulduğu kamuoyunun da hafta başında federasyonunun yapacağı açıklama Türk futbolu adına önemli idi. TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar konuşmasına başlamadan önce herkes ne kararların alınıp açıklanacağını merak ediyordu. Basın toplantısı başlayınca herkes pür dikkat dinlemeye başladı.

TFF başkanı karşısında ki tabletten felsefi konuşmasını yaparken asıl söyleyeceği karar bekleniyordu. Ve disiplin kuruluna sevk edilenleri teker teker okunmaya başlayınca 1- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 2- Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu…  İlk başlarda Trabzonspor başkanı Şadri Şener’in ismini duymayınca sevinmiştik. Sevk edilenler uzadıkça uzayınca Trabzonspor Başkanı Sadri Şener Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar’ın ismini duyduk. Hah şimdi oldu işte. Onlarsız düğün olamayacaklarını düşündüler ki onları da disiplin kuruluna sevk ettiler.

Bu kararın alınmasında adil olmadığını herkes biliyor. Birçok ismin anılmasında ki iddialar ile Trabzonspor yöneticileri hakkında oluşturulan iddialar arasında dağlar kadar fark var. Tutuklu bulunmayanlarında elde delil bulunmadığı halde şüpheli durumuyla disiplin kuruluna sevk edilmesi Trabzonspor taraftarı için hazmedilemeyen bir sonuçtur.

Hiçbir şike yapmadan alnımızın akı ile kazandığımız 82 puan bu karar ile boşa gitmişti. Fenerbahçe’nin son maçları şüpheli sıfatı ile şampiyonluk verilerek lige hiç bir şey olmamış gibi devam etmesi ligin tadını kaçırmış durumda. Bu karardan sonra hangi taraftar Lig Tv de Trabzonspor maçlarını heyecanla seyredebilecek. Fenerbahçeli futbolcular hala daha şampiyonluğu hakkımız ile aldık demeleri şaşılacak bir durum. TFF’nin kararından sonra borsa da Fenerbahçe hisseleri olumlu yönde hızlı bir şekilde artmaya başladı.

TFF’nin kırtasiyeden 104 TL ye aldığı 26 klasöre boşuna para verdi. Kozmik odaya aldığı bu 26 klasörde Fenerbahçe spor kulübünü temize çıkartacak kadar masum belgeler vardı. Sanki olayın bu kadar basit olmuşçasına vereceğimiz kararlar sağlıklı olamayacağından kararı yönetimce aldığımız karara göre yargıya bırakıyoruz demesi TFF’nin karar verme konusunda ne kadar aciz olduğunun göstergesi durumundadır.

Daha önceki yazıda belirttiğim gibi TFF’nin karar almasında gizli dosyada yer alacak olan Lig Tv’nin tehdidi de olacaktı. El altından maddi görüşmelerin olduğu kanaatindeyim. Bacasız sanayi olarak görülen ligin Fenerbahçe gibi büyük takım ve güçlü lobisini düşürmek büyük bir cesaret olacaktır. TFF’nin kendi hür iradesi ile de olacak bir karar değildir.

16.08.2011 tarihinde Trabzonspor internet sitesinde yayınlanan sportmenliğe aykırılık nedeniyle Trabzonspor’a 25 bin Tl ve Sadri Şener’e 30 gün hak mahrumiyet cezası verildi. Aynı davranışta bulunan Beşiktaş idarecisine ise ceza tayinine yer olmadığından kararı verildi. Burada adalet dediğin nerde oluyor. Biri Anadolu takımı diğeri ise İstanbul takımı.  TFF de yöneticinin olmayınca her türlü hakla yenilmeye devam edilecektir.

 Tertemiz bir lig için el ele demiştik. Ne yazık ki gördük ki asla temiz olmayacak. TFF de adilce dürüstçe kararlar verilmedikçe taraftarın gönlünü kazanılmadıktan sonra süper Lig keyifsizce geçecektir.

Her durum için Trabzonspor’u şike içine çekerek adaletin olmadığı, kararların adil verilmediği, yönlendirilerek, çıkarlar doğrultusunda karar veren TFF’ye üstün başarıdan dolayı teşekkür ediyoruz.

                                                                                                                                             20.08.2011

Abdurrahman Şahin

Bu makale toplam 2458 defa okundu.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
ŞAİRLERİMİZ
SİTE ANKET
Köyümüzün Öncelikli en önemli sorunu sizce nedir?
Yollar
Cenaze Morgu
Çöp
Kanalizasyon
Şadırvan ve Ortak Tuvaletler
Künye . Reklam . İletişim . RSS   Copyright © 2025 Yeşilalan(Holaysa) Köyü Tanıtım Sitesi
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım & Tasarım : Mahmut ÖZDEMİR