Yazı Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ali Kemal SEVİNÇ
caykaragazetesi@hotmail.com
Tek Eksik Gol
12 Nisan 2010 Pazartesi Saat 08:13

Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray’ı yenip ağır darbe vuran Trabzonspor deplasmanda Beşiktaş’la karşılaştı. Galip gelmek için İstanbul’a giden Trabzonspor kazandığı pozisyonları değerlendiremeyince sahadan bir puanla ayrıldı. Beşiktaş ise Şampiyonluk yolunda önemli iki puan kaybetti.

Trabzonspor Şenol Güneş’le güven veriyor. Trabzonspor taraftarları futbol olarak bu denli pozitif  oyun anlayışına çok uzun yıllardır hasretti. Bunda kuşkusuz en büyük pay Şenol Güneş’indir.

Beşiktaş karşısında 4 forvetle sahaya çıkan Şenol hoca futbol otoriterlerini de yanıltmış oldu. Umut’la Teo yan yana oynadı ancak Teo bunda başarılı olamadı. Bu ikili yan yana oynar mı oynamaz mı? şuan net bir fikir beyan etmek doğru olmaz. Ancak İnönü’de görülen   bu ikilinin yan yana oynayamayacağıydı.

Maçın başında iki takımda net gol pozisyonları buldu. Ancak değerlendiremediler. Trabzonspor  ilk yarıda Egemen, Umut ve Burak’la bulduğu net pozisyonları gole çeviremedi.

Trabzonspor ayağa pas yaparak oyunu kontrol altına  almaya çalıştı. Oyunun geneline baktığımızda bunda da başarılıda oldu.  Beşiktaş ise uzun toplarla savunma arkasına top atarak Bobo ve Holosko’yla gol aradı.

Maçın ikinci yarısında oyuncu değişikline giden Şenol hoca oyuncu değişiklikleri yaparak orta sahayı beşleyerek forveti ikiledi. Teo’yu da dışarı alarak tek forvete döndü. Orta sahayı beşleyen Trabzonspor Beşiktaş’a üstünlük sağladı.  

Trabzonspor ikinci yarı Alnzinho ve Colman, ön plana çıktı. Orta alandan süratle çıkarak  tehlikeli pozisyonlar üretti. Beşiktaş maçın ilerleyen dakikalarında Trabzonspor’a direnç gösteremedi.

Trabzonspor  Ceyhun, Colman ve Sezerle yakaladığı pozisyonlardan birini gole çevirebilmiş olsaydı Beşiktaş şampiyonluk yolunda büyük ihtimalle havlu atmış olacaktı.. Hele de Ceyhun’un 83’de vurduğu şutu kaleci Hakan’ın kurtarması Beşiktaş’ın bir puan almasına vesile oldu.

Trabzonsporlu futbolcular bu maçta iyi oynadılar. Sahada Serkan fırtınası vardı. Sağ da oynadı Beşiktaş forvetini yedi bitirdi. Özellikle Yusuf’u tabiri caizse sahadan sildi. Serkan’ın oynadığı maçlarda Trabzonspor bir başka oluyor.  Kaleci Onur yine mükemmeldi. Defansta Giray, Egemen, Cale iyi oynadı. Orta alanda Colman. Alanzinho, Selçuk, Ceyhun iyi mücadele etti. Umut ise Beşiktaş savunmasına baskı yaptı. Beşiktaş’ın rahat top çıkarmasını engelledi.

Trabzonspor İnönü’de kazanmak adına sahaya çıktı özellikle ikinci yarıdaki oyunuyla Beşiktaş’ı bunalttı. Yakaladığı pozisyonları golle sonuçlandıramadı. Trabzonspor’un tek eksiği gol.

Bu makale toplam 2691 defa okundu.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
ŞAİRLERİMİZ
SİTE ANKET
Köyümüzün Öncelikli en önemli sorunu sizce nedir?
Yollar
Cenaze Morgu
Çöp
Kanalizasyon
Şadırvan ve Ortak Tuvaletler
Künye . Reklam . İletişim . RSS   Copyright © 2024 Yeşilalan(Holaysa) Köyü Tanıtım Sitesi
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım & Tasarım : Mahmut ÖZDEMİR