Yazı Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahmut Yıldırım Sizlerle
28 Ekim 2007 Pazar Saat 10:37
MÜDÜRÜMÜZ MAHMUT YILDIRIM'LA YAPILAN RÖPORTAJ
Mahmut Yıldırım
Yönetici: Adım,adım her hemşerimizle bulu...
MÜDÜRÜMÜZ MAHMUT YILDIRIM'LA YAPILAN RÖPORTAJ





Mahmut Yıldırım







Yönetici: Adım,adım her hemşerimizle buluşmamızda ,yaptığım her röportaj’da heyecan içinde,aynı zamanda büyük bir mutluluk yaşıyorum.Artık okuyucularımız her yaptığımız sohbetin sonrasında, sabırsızlıkla yeni tanıtacağımız, hemşerisini beklemektedir.Biz site yönetimi olarak büyük bir özveri ile çalışarak,okuyucularımıza layık olmaya çalışıyoruz.Bu heyecan içerisinde,değerli ğabeyimiz,büyüğümüz ve aynı zamanda Trabzon mahalli idareler müdürümüzün yanındayız.Değerli müdürüm sizinle yapacağımız sohbete başlamadan önce kendinizi okuyucularımıza tanıtırmısınız?



Yıldırım: Sorunuza cevap vermeden önce yaptığınız çalışmalar ve gösterdiğiniz gayret ve yaklaşımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyor,başarılarınızın devamını diliyorum.Güncelliğini koruması ve Türk Milletini derinden üzen PKK terör örgütünü ve insanlığa zarar veren her türlü terör örgütlerini lanetliyorum.Şehitlerimize Allah’tan rahmet,yakınlarına başsağlığı diliyorum.Aynı şekilde gazilerimize de acil şifalar yakınlarına da geçmiş olsun dileklerimi bildiriyorum.Şimdi sorunuza cevap vereyim.Çaykara’nın Baltacılı (Holaysa’lıyım ) Köyündenim Mehmet YILDIRIM’ın (Kutri Hacı Mehmet’in )oğluyum.İlkokulu 3.sınıfa kadar Yeşilalan İlkokulunda (merhume fikriye teyzenin evinin yanındaki eski ahşap ilkokulda),4 ve 5 inci sınıfları Baltacılı İlkokulu’nda okumak suretiyle Baltacılı İlkokulundan mezun oldum,Ortaokulu Çaykara’da Lise Öğrenimimi o tarihlerde İlçelerde Lise bulunmadığından Trabzon Lisesinde tamamladım.Çok arzu ettiğim yüksek öğrenimime bazı nedenlerle ara verip bir süre inşaat sektöründe usta ve kalfa olarak çalışmakla geçirdim.Daha sonra askere gittim Allah nasip etti Kıbrıs Barış Harekatına katıldım,Kıbrıs Gazisiyim.Askerlikten sonra memuriyete memur olarak başladım.Memur iken çok arzu ettiğim yüksek öğrenimimi tamamlamayı Allah nasip etti.Bunun akabinde yaklaşık 10 yıl Milli Eğitim Trabzon İl Müdürlüğü’nde şeflik ve akabinde de şimdiki görevim olan İl Mahalli İdareler Müdürlüğü görevime 1989 yılında atandım,yaklaşık 19 yıldır bu görevimi sürdürüyorum. 34 üncü yılımı çalışıyorum.Evli 4 çocuk sahibiyim. Kısa özgeçmişim bu şekildedir.



Yönetici: Sayın yıldırım; biz site yönetimi olarak çok iddialıyız.Her hemşerimizi burada buluşturmak için yola çıktık. Sitemizin mimari olan değerli hocamız sayın (sivri) Ayhan hocamızı anmadan geçemeyeceğim,ona holaysalılar olarak şükranlarımızı sunuyoruz.bundan sonrada çok iyi hizmetleri olacağına inanıyorum.Siz sitemizin yayını ile ilgili ne düşünüyorsunuz.Yılların devletin bir bürokratı olarak yayın konusunda bize önereceğiniz konular varmıdır?



Yıldırım: Sayın Ayhan Hocamız’a site yönetimine yaptıkları bu çalışmaları nedeniyle çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.Başkalarının yapamadığını sizler yaptınız,her gün köy ve köylülerimizle bizleri buluşturma imkanına sahip kıldınız ,birbirlerini tanıyamayan köy gençlerini ve insanlarını birbirleri ile irtibat kurabilecek bir imkana kavuşturdunuz,bu nedenle sizlere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. başarılarınızın devamını diliyorum.Bu vesile ile de bütün köylülerimize selam ve saygılarımı iletiyorum,sağlıklı günler geçirmelerini temenni ediyorum.Çok güzel giden çalışmalarınızı aynı kararlılıkla sürdürmeniz bizleri memnun edecektir.







Mahmut Yıldırım ve Kemal Çuman





Yönetici: Sayın müdürüm,mahalli idareler deyince ne anlıyoruz.Okuyucularımıza kısaca açıklarmısınız?



Yıldırım: Efendim Mahalli İdareler birimleri İl Özel İdareleri,Belelediyler ve Köylerden oluşmaktadır,Bu idareler halkın mahalli müşterek ihtiyaçlarını mahallinde etkin, verimli ve hızlı bir şekilde halka sunulması için yapılandırılmıştır.Bunlar yetkili karar organları vasıtasiyle kararlarını alırlar. Kendi bütçelerine göre hizmetlerini yani görevlerini yaparlar,tüzel kişilikleri vardır. Merkezi Yönetim bütçesinden de bunlara katkılar yapıldığı da bilinen bir husustur.Çok teferruatlı bir şekilde anlatılması mümkündür ancak,kısaca bu şekilde izah edilebilir.



Yönetici: Mahalli idareler; Belediye,İl özel idaresi ve köy’lerden oluşmaktadır.Bizi şu anda ilgilendiren köyler.Bu anlamda Yeşilalan ve Baltacılı köylerimizin sizin müdürlükle bir bağlantısı var mı ? varsa nelerdir hemşerilerimize açıklarmısınız.



Yıldırım: Şimdi şöyle izah edeyim.İl Mahalli İdareler Müdürlüğü yatırımcı bir birim değildir.Köye gidecek öncelikli hizmetler genellikle elektrik,su ve yoldur.Bunlar yatırımcı birimlerce yerine getirilmektedir.Yatırım anlamında soruyorsanız bir bağ yok, ama ben hem İl Mahalli İdareler Müdürü ve hem de Holaysa’lıyım.Dolayısıyla bana intikal ettirilen bu iki köye ait işlerle yakından ilgilenirim ve bunların çözümüne bir katkı yapabilecek isem bunu görev telakki ederim.

Yönetici: Sayın yıldırım,uzun yıllar mahalli idareler müdürlüğü yapıyorsunuz.Dolayısıyla köylerimizin kalkınması ile ilgili bürokratik prosedürleri bilirsiniz? Köylerimizi kalkındırmak için neler yapabiliriz? Sizce holaysalılar olarak gelişmeyi sağlamak için yeterli potansiyelimiz mevcut’mu? Bu konuda birliktelik sağladığımıza inanıyor musunuz?



Yıldırım: Bilindiği üzere Çaykara köylerinin ve bu anlamda Holaysa Köylülerinin toprakları çok azdır,bu nedenle köyümüz sürekli göç vermektedir.Önceleri tarım ve hayvancılığın yanında gurbete gidilmek suretiyle sağlanan gelirle köyümüz halkı geçinmekte idi, geçim şartları bizim yörelerde çok zordur,zaman içinde gurbete gidip gelme yerine köyden göç etme durumuna gelinmiş ve buna dayalı olarak tarım ve hayvancılıkta bir gerileme yaşanmıştır.Buna rağmen köyde kalanlar açısından tarım ve hayvancılık konularında devletin sağlayacağı teşvik ve kredi imkanlarından yararlanılabilinir,bunun dışında da başka işler de yapılabilir, köyümüzde ve köy dışında bulunan halkımız imkanlarını kullanmaları halinde de farklı işler de yapılabilir.Burada önemli olan köylüler olarak birlikteliğimizi sağlamak, mevcut imkanlarımızı ve yapabilecek olduğumuz yatırım ve imalatların yöremizde yapılmasına yönelik tercihlerde bulunmaktır.Kapsamlı bir araştırma ile yörede yapılabilecek el sanatlarına önem vermek ,klasik geçim usullerinden vaz geçmektir.Yeterli Potansiyel var mı derseniz vardır, ama mühim olan şey bu potansiyeli harekete geçirebilmektir.Bu birliktelik duygusunun şimdiye göre önceleri daha kuvvetli olduğunu söyleyebilirim.



Yönetici: Bir yöneticinin vasıflarını değerli okurlarımıza açıklarmısınız? İş hayatınızda çok az izin kullandığınız söyleniyor doğrumu?



Yıldırım: Gerek özel işinizin yöneticisi,gerek bir başka şirketin yöneticisi ve gerekse devletin kurumlarından herhangi birinin yöneticisi olunsun; bence idarecinin ilk dikkat edeceği şey adaletli olmaktır.Zira adalet mülkün temelidir. Adalet kelimesine çok geniş anlamlar yüklemek mümkündür. Yönetici; personelinin veya müşterilerinin veya iş görmek amacıyla kurumuna gelen vatandaşların hak ve hukukuna saygı göstermelidir, çok çalışkan ve özverili olmak durumundadır,kendi sorumluluğu yanında başkalarının sorumluluğunu da taşıdığının bilincinde olmalıdır.İşinin ehli,yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip eden ,sabırlı,cesaretli,azimkar bir kimse olmalıdır,Vakit nakittir anlayışı içinde bulunmalı,bugünün işini yarına bırakan anlayıştan daima uzak bulunmalı,toplumun örnek insanı olmak zorunda olduğunu asla aklından çıkarmamalı,doğru olanı uygulamaktan asla çekinmemeli,mahiyetindeki görevlilerin de bu şekilde davranıp davranmadıkları yönünde takip etmelidir.Yaptığı doğru işler en büyük güvencesi olmalıdır.İzin kullanma konusunda şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim; izinlerimi kullanırken dairemin işlerinin aksamamasını daima ön planda tuttum,kendi arzu ve isteklerimi daima öteledim ,görevime memuriyet hayatım boyunca zamanından önce gittim ve çoğu kez iş saatlerinin sona ermesinden çok sonra işimden evime gittim,zaman zaman iş için dairede sabahladığım zamanlar da olduğunu söyleyebilirim.



Yönetici: Sayın müdürüm,bu günün gençlerinin kuşaklar arasındaki iletişimini nasıl buluyorsunuz? Sitemiz aracılığıyla genç kardeşlerimize bir mesajınız olacak mı?.



Yıldırım: Bugün çok akıllı düşünen pırıl pırıl gençlerimizin olduğuna şüphe yoktur.Gençlerimizin iletişiminde veya birbirleri ile diyalog kurmalarında eskiye göre daha fazla imkanları bulunmasına rağmen birbirleriyle olan iletişimlerinin arzu edilen düzeyde olmadığı kanaatindeyim.Gençlerimizi bu yönde biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum.











Yönetici: Dünyanın her yerinde eğitim alanında ve bürokraside yetişmiş çok büyük potansiyelimiz var.Site olarak gücümüzü birleştirmek için uğraşıyoruz.Sizin bu konuda hemşerilerimize söylemek istediğin bir şeyler var mı?.



Yıldırım: Potansiyelimizin olduğuna ben de katılıyorum,bunların gücünün birleştirilmesinde gösterdiğiniz gayretleri taktirle karşılıyorum,inanıyorum ki bu gayretlerinizin devamı halinde arzulanan sonuca ulaşılacaktır.Benim siteye üye olan olmayan köylü herkese tavsiyem sürdürdüğünüz bu gayretleri takdir ederek destekte bulunması,dayanışma sergilemesidir.



Yönetici: Sayın yıldırım,iş hayatınız dışında neler yapıyorsunuz?okuyucularımızla paylaşırmısınız?



Yıldırım: İdarecilik işi nedeniyle pek fazla boş zamanım olmaz,fırsat buldukça eş ve dostlarımı ziyaret eder,mümkün olduğu ölçüde ziyaretlerimi yaya yaparak spor yapmayı amaçlarım.



Yönetici: Köyle ne kadar ilginiz var.Köye gidince neler yaparsınız? Ayrıca yaylalar konusunda söylemek istediğin bir şey vermı?



Yıldırım: Köyü çok severim,imkanım olduğunda köye gider ve bahçe işleri ile ilgilenirim,ustalık bende bir hobi gibidir,evimin pek çok tamir işlerini kendim yaparım,yaylaları da çok severim.Yaylalarımız adeta hayat kaynağıdır,çok iyi kollanması gerekmektedir,düzensiz ve hızlı bir yapılaşma yaylaların sulhiyetini bozmaktadır.Çevre temizliğine dikkat edilmediği görülmektedir.Bu bakımdan bize ait olan bu yerleri özenle korumamız gerektiğini ve mümkün ise betonlaşmadan kaçınılmasının uygun olacağını düşünüyorum.



Yönetici: Sayın müdürüm,yoğun işlerinizden dolayı bana zaman ayırarak bu güzel sohbeti okuyucularımızla paylaştınız.Sizi tanımayan hemşerilerimize kendinizi tanıttınız.Tüm holaysalılar ve site yönetimi adına sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.Bundan sonraki yaşamınızda sağlık,mutluluk ve başarılarla dolu yıllar geçirmeniz dileğiyle..



Yıldırım: Ben de sizlere ve site yönetimine tekrar teşekkür ediyor,başarılar diliyorum, bu vesile ile de tüm köylülerime ve okuyucularıma selamlarımı sunuyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.







Röportaj: Kemal ÇUMAN

İRTİBAT:

GSM: 0-505-519 84 30

e-posta: kemal.cuman@turktelekom.com.tr




Bu haber toplam 8309 defa okundu.
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
ŞAİRLERİMİZ
SİTE ANKET
Köyümüzün Öncelikli en önemli sorunu sizce nedir?
Yollar
Cenaze Morgu
Çöp
Kanalizasyon
Şadırvan ve Ortak Tuvaletler
Künye . Reklam . İletişim . RSS   Copyright © 2025 Yeşilalan(Holaysa) Köyü Tanıtım Sitesi
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım & Tasarım : Mahmut ÖZDEMİR