Yazı Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Celalettin AKÇADOĞAN
celalettinakcadogan@hotmail.co
NASIL MORAL BULALIM!
17 Ekim 2012 Çarşamba Saat 09:59

Bayramlar; sevinçlerin paylaşıldığı, dargınlıkların, kırgınlıkların ve ayrılıkların giderildiği, akrabaların, dostların ve komşuların ziyaret edildiği, öksüzlerin, yetimlerin, fakirlerin, kimsesizlerin ve gariplerin sevindirildiği; ihtiras, düşmanlık ve bencilliğin bırakıldığı Mubarak günlerdir.

Dini bayramlarımızın ikincisi olan Kurban Bayramını idrak edeceğimiz günleri sevinç ve heyecanla bekliyoruz. Bizi bugünlere kavuşturacak Yüce Rabbimize hamd ediyor, sevgili Peygamberimize Salat ve selamlarımızı sunuyoruz.

Dini ve milli hayatımızda önemli bir yeri olan bayramların amacı; sosyal dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşmayı sağlamak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, ibadet ve itaat ile Allah'ın rızasını kazanmaktır. Maalesef Son yıllarda ülkemizde  bayramları bayaram gibi yaşamak Allah rızasını kazanmak ve hoşgörülü olabilmek bek az kimseye nasip oluyor. Nekatar pozitif düşünürsek düşünelim, nekadar olumlu bakarsak bakalım veya nekadar iyim ser olursak olalım yine morallerimiz bozuluyor. Yine sinirlenip öfkeleniyoruz. Buna mukabil sağlığımız, huzurumuz ve sosyal yapımız bozuluyor.

Nasıl bozulmasın ki: Her  Sabah kalktığımızda şehit haberleri ile uyanırsak, dağda dolaşan teröriste ağlamak isteyen emniyet müdürünün serzenişini duyarsak, BDP Kongresinde özerklik isteyen zihniyete şahit olursak, Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar zulüm ve eziyet altında olduğuna müşahit olursak, hele hele Suriye de katliyamların devam ettiğini bilirsek nasıl moral bulalım? Bu hafta ’akar yakıta zam yapıldığını duymazsak’ Bunca sıkıntılar yanında TBMM de 2013 yerel seçimlerinin bir hafta öncemi bir hafta sonramı yapılıp yapılmasının halka sorulacak kadar önem arzedip Cumhur başkanı tarafından tekrar görüşülmek üzere meclise gönderilmesine şahit olursak nasıl moralimiz bozulmasın.

Bunların yanında Kurbanı  fırsat bilip kurban et fiyatlarını fahiş fiyatlara çekip Kurbanını kesmek isteyen vatandaşlarımızı Afrika ülkelerine yönlendirenlere,  aynı zamanda memleketimizdeki  sosyal paylaşıma (fakirlere kurban eti dağıtmak) engel olup fırsat verenleri duyarsak, sizce nasıl hoşgörülü ve iyimser oluruz soralım?

İnsan haklarına saygılı olmayan, Keseceği kurbana eziyet eden, kibir, gurur ve gösteriş için Kurbanını kesen, çevreyi kirletip kendi ibadeti için komşularına  zarar verene şahit olursak nasıl moral bulalım?

Sevgili Dostlar yine siz siz olun Bu bayramın hatırasına en az bir yakınınıza unutulmaz bir iyilik yapın Bundan sonraki bayramlara kavuşmanın bir garantisi olmadığı için bu bayram sanki son bayramınız imiş gibi değerlendirmeye çalışın  Sevdiklerinize sevginizi söz ve hareketlerinizle en etkili bir şekilde iletmeye çalışın ki Hakta razı olsun insanlar da 

Bu vesileyle idrak edeceğimiz Kurban bayramının birlik, beraberlik, kardeşlik ve kurbiyyetimize vesile olmasını niyaz ediyorum Vatan için şehit düşen vatan evlatlarını minnetle yâd ediyorum  Şu an kutsal topraklarda "Lebbeyk" nidalarıyla ilahi rahmete mazhar olan kardeşlerimizin haclarının mebrur olmasını da Yüce Mevlâ'dan niyaz ediyorum.

Ömrünüz kurban, ahiretiniz bayram olsun Vesselam!

Şimdiden Tüm okuyucularımın Kurban bayramını tebrik ediyorum.

 
Bu makale toplam 4215 defa okundu.
hocam sizinde bayraminiz mubarek olsun
mustafa kocoglu
sayin hocam yazinizi okudum.benim anlamadigim bazi yorum yazan arkadaslarimiz bu kadar tahammulsuz oluyorlar.bunu anlayamyiorum yaziyi elestirebilirsiniz ama tahammullu olmalisiniz arkadaslar son olarak yaziniz guzel olmus tebrik ederim selam ve dua ile
31 Ekim 2012 Çarşamba Saat 17:28
YANLIŞ MESLEK SEÇİMİ
caykaraliyusuf
Değerli hocam yazdıklarının muhatabı bu site okuyucuları olmadığını sen bizden daha iyi biliyorsundur.Buna rağmen bayram kutlaması sebebiyle her ortamda paylaşamayacağın konuları paylaştın. Bayram kutlaman başımın üzerine seninde bayramın mubarek olsun. Diğer konular benim kapsama alanıma girmiyor seninde bu konuda ihtisasın olduğunu düşünmüyorum .Eğer ben yanlış yazmışsam o zaman sen yanlış yerdesin meslek seçimini bir daha gözden geçirmen gerektiği kanaatindeyim .Selam ve sevgilerimle herkese iyi bayramlar
20 Ekim 2012 Cumartesi Saat 21:51
TAMAMEN SİYASET
muhammet baltacıoğlu
Sayın Celal hocam söylediklerin şu anda Türkiye'nin gündeminde olan konular bu konulara değinmek elbette çok önemlidir. Amma yazını başdan sona okudum ve bayramı vesile ederek bu konuları siyaset malzemesi olarak kullandın. Elbet herkes düşüncelerini serbestçe izah edebilir ancak herkesi kucaklayan konumdaki insanlar ise böyle üç kuruşluk siyaset için kendini yıpratmasına gerek görmedim ve bu yazıyı tamamen muhalif siyaseti olarak buldum. Ben şahsım olarak bu konuları Türk Milletinin ve benim en büyük sorunlarım olarak alkılıyorum. Amma yine de Kurban bayramını iple çekiyorum ve bayram sevincimi sonuna kadar saklıyorum
Not: bu yorumu kişisel haklara saygılı iseniz yayınlarısnız şunu da hatırladayım ben bu yorumu fecabookta yaptım
18 Ekim 2012 Perşembe Saat 20:05
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
ŞAİRLERİMİZ
SİTE ANKET
Köyümüzün Öncelikli en önemli sorunu sizce nedir?
Yollar
Cenaze Morgu
Çöp
Kanalizasyon
Şadırvan ve Ortak Tuvaletler
Künye . Reklam . İletişim . RSS   Copyright © 2024 Yeşilalan(Holaysa) Köyü Tanıtım Sitesi
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım & Tasarım : Mahmut ÖZDEMİR