Yazı Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Celalettin AKÇADOĞAN
celalettinakcadogan@hotmail.co
Kimine Bayram
09 Eylül 2011 Cuma Saat 12:36

Ne büyük bir nimet. Yeni bir ramazan bayramına  daha kavuşuyoruz. Ne büyük bir lütuf. Yaratanımız bize bir fırsat daha verdi. Sevenlerimizle kucaklaşıyoruz. Halleşip helalaşıyoruz. Ne büyük bir rahmet. Bizlere nimetlerini bahşeden, sayısız lütuflarla bize rahmet eden, bağışlanmamız için bizlere fırsatlar yaratan ve bizleri mübarek bir güne kavuşturan Halik-i Zü'l-Celal Allah-u Teala (c.c.)'na sonsuz kez şükrediyoruz.

Bayramlar Kardeşliği Canlandırır.
Bayramlar Ziyaretleşmeyi ve İletişimi Artırır.
Bayramlar Toplumsal Dayanışma Ruhunu Kuvvetlendirir.
Bayramlar Hayata Neşe Katar.
Bayramlar Dargınlık ve Küskünlükleri Giderir.

Malumunuz, bayramların toplum hayatımızda üstün yeri ve değeri vardır. Bayram günleri toplum şuuru bütünleşir. Toplum fertleri birbirleriyle sevinip kaynaşır. Hayatın bitmek tükenmek bilmeyen sıkıntıları içinde bunalan, bitkin ve yorgun hale gelen insanları bayramlar dinçleştirir ve çalışma azimlerini artırır.  Bu günlerde akraba ve komşularımızla olan ilişkilerimiz kuvvetlenir, birlik ve kardeşliğimiz güçlenir. Müslümanların ve Türklerin bu sevecen, hoşgörü ve iyi niyetlerini gerek Ülke içerisinden gerekse ülke dışından su istimal eden mahfillerin ve şer odakların olduğunu müşahade etmekteyiz. 

Yakın geçmişte (15 Ağustosta) Sümela Manastırı’nda Ortodoks Hıristiyanların Baş piskoposu tarafından ayin düzenlendi. İnanç özgürlüğü açısından baktığımızda geçen seneki ayine de bu seneki ayine de söyleyecek sözümüz yok. Herkes inancını serbestçe yaşayabilmeli ,ibadetlerini ibadethanelerinde serbestçe yapabilmelidir. Bizler de Müslüman ülkemizde serbestçe ibadetlerimizi yapmalıyız ve yapmak istiyoruz. Ayasofya Camiinde namaz kılmak istiyoruz, Cuma namazı  bayram namazı kılmak istiyoruz, beş vakit ezan duymak istiyoruz, bizde azınlıkların aldıkları haklar kadar hak istiyoruz. Bunları İmam Hatip Mezunu olan başbakandan istiyoruz. Maalesef; sizler bizdensiniz ninnisi  okunarak avutulmaya devam ediliyoruz.

Aklıma gelmiyor değil:  Avrupa Birliğine şirin gözükmek  veya  belli bir projenin tezahürü olarak Sümela Van ve şimdide azınlık cemaatlerine  hayallerine gelemeyecekleri tavizlerin verilmesi ve buna müsaade edilmesi  anlaşılır ve kabul edilebilir değildir. 

Sümela’da ki Ayinin yapıldığı tarihe dikkat etmenizi istiyorum. Özellikle 15 Ağustos tarihinin seçilmesi neyin nesi sizce tesadüf mü?  Malumunuz Trabzon’un fethi 15 Ağustos 1461dir. Bir nevi intikam, öç almak için mi ayin yapılıyor akla gelmiyor değil.  Buna paralel (Hükümet Üstüne üslük Son dönemde azınlık ve cemaatler için  27/08/2011 tarihli Resmi Gazete yayınlanan kanun hükmünde kararname kapsamında, Vakıflar Kanunu'na geçici madde ekleyerek Cemaat vakıflarının 1936 yılında beyan ettikleri tüm taşınmazları iade etme kararı verdi.)

Ben anlamıyorum bu kadar oyunların bu kadar planların yapıldığı bir zamanda bu ve benzeri tavizlerin verilip güçlü iken güçsüz duruma düşmek mi isteniyoruz. Siz bunları verirseniz Kürtler de demokratik federasyon, sonra federasyon daha sonra da bağımsızlık  ister ve isteyecektir de bunlara da mı göz yumacağız. O zaman Oğlum Hakkari Dağlıcada asker, boşu boşuna mı askerlik yapıyor. Boşu boşuna mı sterese giriyoruz. Şuan oğlumun askerlik yaptığı yerde Terhisi gelmiş bir asker(24 gün geçmiş Anıl Çağrı AKBAYRAK) güvenlik gerekçesiyle memleketine gidemiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Kendi ülkemizde yol güvenliği yok, emniyet yok, daha biz neyin gelişmişliğinden, neyin çağdaşlığından kimin müreffehliğinden bahsediyoruz. Burjuvanın mı? (emniyeti başkalarımı alıyor? ) Eee böyle daha yol güvenliği olmayan bir yerde 21 yaşındaki oğlum askerlik yapacak bizlerde burada rahat uyuyacağız. Buna hangi anne babanın yüreği dayanır. Bunun vebali başta Başbakan ve bakanlarındır. Başbakan olarak benim, oğlumun ve gibilerinin mal, can güvenliğini sağlamak görevidir.  Siz yinede Demokratik açılıma devam edin, bizim evlatlarımız Dağlıca da Yüksekovada can pazarı yapsın. Bizede hazan olsun. Kimine bayram kimine hazan olan geçmiş Ramazan bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını temenni edirm. Vesselam.

Bu makale toplam 3734 defa okundu.
SAYIN HOCAM SENI TEBRIK EDIYORUM
MUSTAFA KOCOGLU
COK MUTHIS TESBITLER KALEMINE SAGLIK
22 Eylül 2011 Perşembe Saat 23:38
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
ŞAİRLERİMİZ
SİTE ANKET
Köyümüzün Öncelikli en önemli sorunu sizce nedir?
Yollar
Cenaze Morgu
Çöp
Kanalizasyon
Şadırvan ve Ortak Tuvaletler
Künye . Reklam . İletişim . RSS   Copyright © 2024 Yeşilalan(Holaysa) Köyü Tanıtım Sitesi
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım & Tasarım : Mahmut ÖZDEMİR